• Adverteren
  • Archief
    • Bootmagazine 2018 – jaargang 13
    • Bootmagazine 2017 – jaargang 12
    • Bootmagazine 2016 – jaargang 11
    • Bootmagazine 2015 – jaargang 10
    • Bootmagazine 2014 – jaargang 09
    • Bootmagazine 2013 – jaargang 08
    • Bootmagazine 2012 – jaargang 07
    • Bootmagazine 2011 – jaargang 06
    • Bootmagazine 2010 – jaargang 05
    • Bootmagazine 2009 – jaargang 04
    • Bootmagazine 2008 – jaargang 03
    • Bootmagazine 2007 – jaargang 02
    • Bootmagazine 2006 – jaargang 01
  • Waar verkrijgbaar?
    • Bootmagazine aan de Belgische kust
    • Bootmagazine in het binnenland
    • Bootmagazine in Zeeland
    • In de krantenwinkel in uw buurt
  • Adverteren
  • Archief
    • Bootmagazine 2018 – jaargang 13
    • Bootmagazine 2017 – jaargang 12
    • Bootmagazine 2016 – jaargang 11
    • Bootmagazine 2015 – jaargang 10
    • Bootmagazine 2014 – jaargang 09
    • Bootmagazine 2013 – jaargang 08
    • Bootmagazine 2012 – jaargang 07
    • Bootmagazine 2011 – jaargang 06
    • Bootmagazine 2010 – jaargang 05
    • Bootmagazine 2009 – jaargang 04
    • Bootmagazine 2008 – jaargang 03
    • Bootmagazine 2007 – jaargang 02
    • Bootmagazine 2006 – jaargang 01
  • Waar verkrijgbaar?
    • Bootmagazine aan de Belgische kust
    • Bootmagazine in het binnenland
    • Bootmagazine in Zeeland
    • In de krantenwinkel in uw buurt
Bootmagazine.be logo
  • Home
  • ABONNEMENT
    • PRINT: Bootmagazine Traveler & Specials
    • DIGITAAL: online magazine & e-mail newsletter
  • Nieuws
    • Verenigingen & Organisaties
    • Beurzen & Evenementen
    • Zeiljachten
    • Motorboten
    • Ribs & Semi-rigides
    • Materiaal, Uitrusting, Accesoires
    • B-2-B Watersportindustrie
    • Havens
    • Erfgoed
    • Toervaren & zeilvakanties
    • Charter & Cruises
    • Lekkers langs kant en wal
  • PREVIEW
    • Preview Bootmagazine Traveler
    • Preview Bootmagazine Specials
  • Boot e~magazine 2020 – 2021
  • Watersportnieuws.be
  • Home
  • ABONNEMENT
    • PRINT: Bootmagazine Traveler & Specials
    • DIGITAAL: online magazine & e-mail newsletter
  • Nieuws
    • Verenigingen & Organisaties
    • Beurzen & Evenementen
    • Zeiljachten
    • Motorboten
    • Ribs & Semi-rigides
    • Materiaal, Uitrusting, Accesoires
    • B-2-B Watersportindustrie
    • Havens
    • Erfgoed
    • Toervaren & zeilvakanties
    • Charter & Cruises
    • Lekkers langs kant en wal
  • PREVIEW
    • Preview Bootmagazine Traveler
    • Preview Bootmagazine Specials
  • Boot e~magazine 2020 – 2021
  • Watersportnieuws.be

Our Seaside: uniek strandpaviljoen

By admin on 9 oktober 2015 in Lekkers langs kant en wal

Het strandpaviljoen op het strand van Renesse is voor Anja en Rob Rameau de realisatie van een levensdroom. Jaren terug zakten ze regelmatig af naar het strand van Renesse en droomden ervan om op het brede zandstrand ooit een horecazaak te openen.

Eerder onverwacht konden we aldus Rob onze droom verwezenlijken en exploiteren ze sinds meer dan 10 jaar hun strandpaviljoen. Paviljoen is een eerder bescheiden voorstelling want naast het restaurant is er een groot terras, een zaal voor diverse evenementen en  natuurlijk het mooie brede strand. Our Seaside is een exclusief maar zeer toegankelijk restaurant met het strand en de zee aan haar voeten. Een grote parking is op zowat 300m van het restaurant achter het duin gelegen, via een leuk strandweggeltje en korte wandeling komt men én op het strand én aan het paviljoen. Gasten kunnen om volop van het strand en de zee te genieten, in Our Seaside een picknickmand bestellen en krijgen zelfs een plaid mee om volop en rustig te degusteren.

Our Seaside is ondanks de locatie, figuurlijk met de steigers in het water, het ganse jaar open. In de zomer kan je rustig flaneren op het strand of de buitenterrassen, in de winter geniet je van een gezellige huiselijks sfeer. Zware eiken balken schragen de gebintes en creëren een leuk chaletdecor dat met vele versieringen wordt aangevuld. De zware houten tafels worden mooi gedecoreerd met aan het seizoen aangepaste tafellopers en krijgen moderne, maar aangename zitjes mee.

Het schitterend uitzicht over de Noordzee maakt het genieten van een ruim assortiment huisgemaakte gerechten enkel aangenamer. Oorspronkelijk stond Rob zelf achter het fornuis, terwijl de zaal Anja’s werkdomein was. Hun succesverhaal noopte hen echter om extra personeel in dienst te nemen terwijl Rob en Anja zich ondertussen ontpopten tot de perfecte gastheer en gastvrouw. Rob superviseert nog steeds het keukengebeuren maar het is voornamelijk het koksduo Bart van der Zwam en Arjan Hopbel dat in de potten roert en de gasten culinair verwent.

Het à la carte restaurant Our Seaside staat voor culinair genieten en is dagelijks open van 10.30u, overdag is er een lunchkaart die loopt tot 17 uur, nadien is er de avondkaart. In beide selecties zitten tal van Zeeuwse specialiteiten die de rijkdom van de regio in het volle daglicht stellen. Our Seaside besteedt ook ruime aandacht aan mooie wijnen. Boeiende en smaakvolle gerechten horen aldus Rob een aangepaste wijn mee te krijgen zodat men de bereidingen op perfecte manier kan afronden. Het samenvloeien van spijs en drank, mondt voor hem uit in subtiele culinaire smaakassortimenten.

Beste mosselgerecht van Nederland

Rob is niet weinig fier dat Our Seaside het beste mosselgerecht van Nederland creëerde op de Mosseldag 2014 in Yerseke. Restaurant Our Seaside biedt naast diverse mosselspecialiteiten als lid van de Kring van de Oosterscheldekreeft ook een exclusief Oosterscheldekreeftmenu aan tijdens het kreeftenseizoen. Zijsprongetjes terzijde blijft de kaart van Our Seadie erg aantrekkelijk, tussen de huisspecialiteiten o.m. een trilogie van vis met saffraanmayonese bestaande uit tartaar van roodbaars, roosje van gemarineerde zalm en gerookte paling, maar ook zeebrasem op een bedje van gestoofde groenten met saffraansaus of een gebakken Ierse diamanthaas met marjoleinjus en peulvruchtjes van het seizoen. Our Seaside zorgt voor een aantrekkelijke combinatie van lokale producten en selectieve keuzes van kwalitatief geïmporteerde ingrediënten waarvan de afkomst en de natuurlijke teelt nauwkeurig wort opgevolgd.

Bij het aperitief de traditionele knabbels zoals pittige olijven en zongedroogde tomaat, maar ook enkele lokale specialiteiten met de Zeeuwse calamares volop in the picture. Onze proeverij werd overspoeld door een zeevruchtenschotel die overvloedig werd getooid met mosselen, kokkels, oesters, inktvis, garnalen en krabbenpoten. Knapperig en ziltig met pittige accenten die de vele lekkernijen uit de Oosterschelde maar ook uit het aardse Zeeland volop in het licht van de schijnwerpers plaatsten en zorgden voor leuke subtiele toetsen.

Our Seaside – strand Renesse Oost 2 – Aan de Rampweg- Strandopgang Kijkduin – 4325 GX Renesse.

Tel 31 -111 – 462 100 – www.ourseaside.nl

3-gangenmenu €45.90€ – 4 gangenmenu €55.90

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  3 minutes

unieke locatie

dagverse producten

mix van lokale ingrediënten en zilte Zeeuwse accenten

uitgebreid smaakaureool

Previous Story

Strandpark De Zeeuwse kust

Next Story

Expositie ‘Tweezijdig Belicht’ in Museum Veere

Related Posts

  • Rog, vis van het jaar 2021

    By admin
    VLAM heeft samen met de Vlaamse...
  • Joost Deurloo is Nederlands Kampioen Oestersteken

    By admin
    Maandag 17 september heeft in Brasserie...
  • De ziltste zeevruchten hotspots in Europa…

    By admin
    De r-maanden (zoals september) zouden...
  • Eerste Zeeuwse hangcultuurmosselen geoogst

    By admin
    In Zeeland zijn de eerste...

Bootmag-krant – 03 – 2022 WINTER

QR-code Boot e-mag 02 – 2022

Bootmag-krant 01 – 2022 – Lente

Bootmagazine Special: de Olympische Spelen Retro - Bestel nu! Slechts € 6,95 (gratis verzending.)

RSS Yachtweb.be

  • OCEAN GLOBE RACE 2023

Watersportboeken bij Bol.com

Klik hier om Watersportboeken te bestellen

Google Ads Footer

logo
Copyright 2022 - 6minutes press (imprint KIM vzw)