• Adverteren
  • Archief
    • Bootmagazine 2018 – jaargang 13
    • Bootmagazine 2017 – jaargang 12
    • Bootmagazine 2016 – jaargang 11
    • Bootmagazine 2015 – jaargang 10
    • Bootmagazine 2014 – jaargang 09
    • Bootmagazine 2013 – jaargang 08
    • Bootmagazine 2012 – jaargang 07
    • Bootmagazine 2011 – jaargang 06
    • Bootmagazine 2010 – jaargang 05
    • Bootmagazine 2009 – jaargang 04
    • Bootmagazine 2008 – jaargang 03
    • Bootmagazine 2007 – jaargang 02
    • Bootmagazine 2006 – jaargang 01
  • Waar verkrijgbaar?
    • Bootmagazine aan de Belgische kust
    • Bootmagazine in het binnenland
    • Bootmagazine in Zeeland
    • In de krantenwinkel in uw buurt
  • Adverteren
  • Archief
    • Bootmagazine 2018 – jaargang 13
    • Bootmagazine 2017 – jaargang 12
    • Bootmagazine 2016 – jaargang 11
    • Bootmagazine 2015 – jaargang 10
    • Bootmagazine 2014 – jaargang 09
    • Bootmagazine 2013 – jaargang 08
    • Bootmagazine 2012 – jaargang 07
    • Bootmagazine 2011 – jaargang 06
    • Bootmagazine 2010 – jaargang 05
    • Bootmagazine 2009 – jaargang 04
    • Bootmagazine 2008 – jaargang 03
    • Bootmagazine 2007 – jaargang 02
    • Bootmagazine 2006 – jaargang 01
  • Waar verkrijgbaar?
    • Bootmagazine aan de Belgische kust
    • Bootmagazine in het binnenland
    • Bootmagazine in Zeeland
    • In de krantenwinkel in uw buurt
Bootmagazine.be logo
  • Home
  • ABONNEMENT
    • PRINT: Bootmagazine Traveler & Specials
    • DIGITAAL: online magazine & e-mail newsletter
  • Nieuws
    • Verenigingen & Organisaties
    • Beurzen & Evenementen
    • Zeiljachten
    • Motorboten
    • Ribs & Semi-rigides
    • Materiaal, Uitrusting, Accesoires
    • B-2-B Watersportindustrie
    • Havens
    • Erfgoed
    • Toervaren & zeilvakanties
    • Charter & Cruises
    • Lekkers langs kant en wal
  • PREVIEW
    • Preview Bootmagazine Traveler
    • Preview Bootmagazine Specials
  • Boot e~magazine 2020 – 2021
  • Watersportnieuws.be
  • Home
  • ABONNEMENT
    • PRINT: Bootmagazine Traveler & Specials
    • DIGITAAL: online magazine & e-mail newsletter
  • Nieuws
    • Verenigingen & Organisaties
    • Beurzen & Evenementen
    • Zeiljachten
    • Motorboten
    • Ribs & Semi-rigides
    • Materiaal, Uitrusting, Accesoires
    • B-2-B Watersportindustrie
    • Havens
    • Erfgoed
    • Toervaren & zeilvakanties
    • Charter & Cruises
    • Lekkers langs kant en wal
  • PREVIEW
    • Preview Bootmagazine Traveler
    • Preview Bootmagazine Specials
  • Boot e~magazine 2020 – 2021
  • Watersportnieuws.be

Pyrénées Orientales: op zoek naar zon, zee, bergen en … wijn

By admin on 23 januari 2017 in Charter & Cruises, Lekkers langs kant en wal

Les Pyrénées Orientales, onbekend, onbemind? Reis even mee langs fantastisch mooie kustplaatsjes, mooie wijndomeinen en snuif de sfeer op van dit stukje mooie Frankrijk op de grens met Spanje in de Pays Catalan en Roussillon. Het “agence de Développement Touristique des Pyrénées Orientales” en het CIVR (Vins du Roussillon)  en nog wat partners zijn onze gastheren om deze prachtige regio te ontdekken. Bootmagazine vaardigde zijn ‘beste stuurlui’ af, sommelier en wijndocent Matk Vekemans.

Pays  Catalan 

De streek die men ons heeft laten ontdekken is dus het zuidelijkste puntje van Frankrijk, de ruime regio rond Perpignan vlakbij de Spaanse grens. Als Sommelier en wijndocent was ik nog nooit in de streek “Collioure en Banyuls” en dus stonden mijn zintuigen op scherp! Deze vissersplaatsjes liggen aan de Middellandse zee waar de Pyreneeën zich bijna letterlijk onmiddellijk in zee storten.

In de lokale keuken wordt veel ansjovis (anchois) gebruikt. Ze worden in zout, zuur of olie “ingelegd” en op die manier kan er eindeloos mee worden gevarieerd. In Coullioure waren er vroeger tientallen bedrijfjes die in de Anchois-productie iets te betekenen hadden. Momenteel zijn er nog slecht 2… Wij mochten La MAISON ROQUE www.anchois-roque.com bezoeken en krijgen ter plaatse een deskundige uitleg hoe deze visjes behandeld, gefileerd en verpakt werden. Twee lokale dames die zo te zien dit reeds jaren deden en aldus experts waren, demonstreerden ons met plezier hoe de potjes deskundig werden gevuld. Vanzelfsprekend werd dit bezoek afgerond met een zeer mooie en lekkere degustatie van “Anchois” met lokale wijn.

[huge_it_slider id=”21″]

Receptje van salade Catalane:

ingr.:6 kleine tomaten, 6 witte uien, 1 bokaaltje anjovis op olie of op zout, zwarte olijven. Voor de vinaigrette: 6 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels wijnazijn, zout en peper

bereiding: was de tomaten, pel de ui en snij alles in grove stukken en doe ze in een kom. Leg hier de anjovis en de zwarte olijven over. Giet de vinaigrette over en meng alles. Dien dit op met geroosterde toastjes !

Pages: 1 2 3 4 5 6

Previous Story

Toervaren op de Douro, schipperen tussen wijn en historische natuur

Next Story

Wijn aan boord, proeven van de Roussillion

Related Posts

  • De stille toekomst van het toerisme…

    By admin
    Volvo Penta aandrijving van nieuwe hybride...
  • Alleen elektrisch… Natural Yachts verhuurt uitsluitend elektrische motorjachten

    By admin
    Natural Yachts uit Heeg verhuurt en...
  • Eerste golf ARC+ 2021 vertrekt vanuit Las Palmas de Gran Canaria

    By admin
    De ARC+ 2021, de tweetraps...
  • James Bond aan boord van Spirit Yacht in ‘No Time to Die’

    By admin
    Het was de derde editie die ooit verscheen...

Bootmag-krant – 03 – 2022 WINTER

QR-code Boot e-mag 02 – 2022

Bootmag-krant 01 – 2022 – Lente

Bootmagazine Special: de Olympische Spelen Retro - Bestel nu! Slechts € 6,95 (gratis verzending.)

RSS Yachtweb.be

  • Candela raises $20M to unlock fast, electric and sustainable waterborne transport.

Watersportboeken bij Bol.com

Klik hier om Watersportboeken te bestellen

Google Ads Footer

logo
Copyright 2022 - 6minutes press (imprint KIM vzw)